Niklas Delmar, Hej Engagemang
Kraften i ett starkt medarbetarengagemang
Går du till ditt arbete för att du måste eller för att du vill? Arbetspsykologiforskning visar att ett ökat engagemang, dvs en ökad grad av frivillig ansträngning, korrelerar starkt både med individens eget välbefinnande, ökade prestationer och organisationens hållbara resultat. Att bygga goda resultat på kort sikt, utan att samtidigt ta hand om medarbetarnas engagemang, är inte hållbart över tid
Presenteras av Kompetenslaget AB
Åsa Miemois, Falck Sverige
Energi och friskfaktorer både på jobbet och privat
Åsa har jobbat med hälsofrämjande arbete ur ett organisationsperspektiv i över 15 år. Hon föreläser om att få organisationen, chefer och medarbetare att fokusera på sina friskfaktorer och hälsoekonomi så skapas hållbara och hälsosamma arbetsplatser. Åsa tror mycket på att individer kan göra bra val om vi utgår från våra egna förutsättningar och fokuserar på frågor som stärker arbetsglädje, engagemang, trivsel och välbefinnande.
Benny Haag, Contar
Bakfull på jobbet ?
På ett annat sätt än den gängse alkoholföreläsningen, berättar Benny om ett av de mest mörkade problemen i vårt samhälle. Med humor, allvar och viss sentimentalitet pratar Benny Haag om alkoholens inverkan på hans eget liv, på arbetsmiljön och på samhället i stort. En föreläsning som uppmärksammar alkoholfrågan och dess konsekvenser för hälsa, välgång och lönsamhet.
Åsa Forssell, asaforssell.se
Kommer chefen till jobbet i morgon ?
Hur får vi cheferna att orka och vilja stanna kvar i sitt uppdrag? Att vara chef och ledare idag är ett komplext arbete och en yrkesgrupp där ohälsan växer. Så vad behöver cheferna för att stanna kvar? Här guidas vi genom uttryck som resiliens, gränssättning, gränskontroll, stöd och självmedkänsla. Områden som visat sig vara viktiga för hållbarhet och som chefen själv kan påverka.
Jonna Barsk, SSAB
Ett jämställt arbetsliv där man använder all kompetens
Jonna Barsk är verksamhetsstrateg på SSAB och jobbar med frågor som berör arbetsmiljö och arbetsgivarvarumärke. På SSAB Luleå är frågan om jämställdhet en strategisk fråga, vi har inte råd att missa någon av alla de kompetenta medarbetare som vi har eller vill rekrytera. Vi tar många initiativ för att nå våra mål och bredda basen för rekrytering, både internt och externt.
Irja Wikström, Hjärnkoll i Västerbottens län
Psykisk ohälsa på arbetsplatsen
Hjärnkoll arbetar för ökad öppenhet kring psykisk ohälsa med målet att alla ska ha lika rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt. Irja är ambassadör för Hjärnkoll i Västerbottens Län men jobbar till vardags som diakon. Vi får en kort presentation av Hjärnkolls arbete i Västerbotten samt ett smakprov på vad en föreläsning med Hjärnkolls erfarenhetsexperter om psykisk (o)hälsa kan innehålla.
Annamaria Hedlund, Medlefors
Moderator
Annamaria arbetar som rektor/verksamhetsledare på Medlefors. Medlefors är en folhögskola, hotell-, konferens- och restauranverksamhet som bland annat erbjuder människor och organisationer bildning och utveckling. Man bedriver flera olika utbildningar inom arbetsmiljöområdet. Annamarias breda erfarenhet inom kompetensutveckling, ledarskap och politik talar för att hon kommer att lotsa oss igenom dagens aktiviteter på ett utmärkt sätt!