Svante Randlert, Great result
Presenteras av Kompetenslaget

Vad är skillnaden som gör skillnaden i tillväxtbolag?

Världen förändas ständigt. Men frågan är om inte även föränderligheten har förändrats, dess cykler tycks gå snabbare än någonsin. Bara under de senaste två åren har världen bytt skepnad, inte minst kraven på hur organisationer ska se ut och prestera p.g.a. Covid-19. Många som var förstahandsvalet igår, är inte förstahandsvalet idag. Det här föredraget kommer ge er inspiration samt tips för vad ni behöver göra idag, för att ni ska kunna bli kundernas förstahandsval imorgon.

Det som tagit er HIT, kommer inte att ta er DIT.

Jana Söderberg, Carpe Via AB

Hänger människorna med när verksamheten utvecklas?

Vi glömmer lätt bort att ett större hållbart ansvarstagande i verksamheten förutsätter hållbarhet även på individnivå. Mental hälsa är en viktig beståndsdel.
Men hur gör man då för att skapa sin personliga hållbarhet? Jana Söderberg förklarar med konkret kunskap och råd samt exempel från forskningen om självledarskap på hjärnans villkor. Du får kunskap om hur du långsiktigt vårdar din mentala hälsa, energi och prestationsnivå i en tid och värld som kännetecknas av snabb takt och komplexitet.

Simon Elvnäs, Elvnäs Applied Behavior Research

Effektfullt ledarskap skapar tillväxt

Simon Elvnäs har i en världsunik forskningsstudie filmat hundratals ledare och kartlagt deras beteenden. Slutsatsen är att chefer inte gör vad de ska göra, vad de vill göra, eller ens vad de tror att de gör. Simon presenterar en ny modell för ett effektfullt ledarskap baserad på verksamhetens, medarbetarnas och ledarens faktiska behov. Ett medvetet ledarskap där ledaren i stället för att göra mer av allt, gör mindre men rätt.

Ulla-Britt Palo Häggqvist, ericson & HJELTE AB

Strategier för oss som ska göra det inget gjort förut

Den gröna omställningen och tillväxten gör norra Sverige till en av värdens mest intressanta platser just nu. Att skapa tillväxt utan att göra det på bekostnad av miljön kommer att vara det mest lönsamma vi gör och det enda möjliga på lång sikt. Så vad är det som kommer att krävas av ledare och medarbetare för att ta vara på de möjligheter som skapas? Hur driver man tillväxt i omställning medan man samtidigt bygger en långsiktigt stabil och effektiv organisation? Organisationskonsulten Ulla-Britt Palo Häggqvist föreläser om att förbereda och plocka fram det bästa ur människor och organisationer när det verkligen behövs!

Mikael Nyström, Mobilaris AB

Rätt positionerad för tillväxt

Mobilaris startade 1999 och har sedan gjort en imponerande tillväxtresa. Mikael berättar om utvecklingen av företaget utifrån de system för positionering som man tog fram och hur man sedan växt till ett internationellt företag med stora kunder bland annat inom gruvindustrin. Vi får en inblick i chefsutmaningarna när man ska leda ett snabbväxande teknikdrivet företag som utvecklar produkterna i nära samarbete med sina kunder.

Angelica Falk, Nyföretagarcentrum och Amanda Lundström, Ung Företagsamhet

Moderatorer

Chefsdagen kommer att ledas av Angelica och Amanda som möter mycket frågor kring uppstart och utveckling av företag i sitt arbete. Att bedöma företagsidéernas hållbarhet och tillväxtmöjligheter ger många perspektiv på affärsutveckling.

Med sin vana att lotsa blivande företagare framåt i utvecklingen kommer de säkert också att leda oss igenom dagens programpunkter på ett bra sätt!