Tema för Chefsdagen i Norr 20 mars 2024:
Behovsanpassat ledarskap

Stefan Söderfjäll

Behovsanpassat ledarskap

Stefan är författare, organisationskonsult och Fil. Dr i psykologi. Med sin bakgrund som forskare i psykologi har han sedan 90-talets slut förmedlat forskningsbaserad kunskap om framför allt arbets- och organisationspsykologi. Författat ett tjugotal böcker om ledarskap, teamarbete, motivation och psykologiskt kapital. Med forskningsbaserad kunskap som utgångspunkt, föreläser och utbildar han om hur vi skapar förutsättningar för en bra arbetsplats där människor kan trivas och må bra. Han beskriver vad som kännetecknar bra respektive dåligt ledarskap och vad man kan göra för att utveckla sitt eget ledarskap.

Frida Boisen

ACTION NU! – Vänd utmanande förändring till framgång

I utmanande tider prövas vårt ledarskap. Vi vet att vi måste förändra vårt erbjudande och med det vårt sätt att jobba. Vi vet att vi måste agera nu och våga nytt. Så hur gör du för att stärka ett hållbart ledarskap där ständig förändring är det nya normala? Hur skapar du en kultur där alla på riktigt tar ansvar och känner stolthet? Prisade författaren, rådgivaren och föreläsaren Frida Boisen bjuder på sina senaste insikter och effektiva tips

(Presenteras av Kompetenslaget)

Kye Andersson, Canucci AB

Hur påverkas ledarskapet av AI ?

Kye Andersson anses som en av landets främsta tänkare kring AI och dess enorma potential för att framåt skapa en bättre värld. Kye är tydlig i att AI är en fråga för VD/ledare. Men hur ska vi förvalta denna tillgång rätt och vad har vi för möjligheter i vår egen organisation? Hur kan vi helt enkelt förstå AI bättre – och hur vi ska använda den för att låsa upp våra begränsningar och lösa våra problem?

Anna Ricknell, Ricknells Retorik AB

Så leder du med värme och tydlighet

Att vara chef när det går bra är ganska enkelt, men när det blåser storm eller sker stora förändringar så sätts ledaregenskaperna på prov. Att kunna kommunicera förtroendeingivande så att du kan förmedla ditt budskap och skicka rätt signaler är nog en av de viktigaste ledaregenskaperna. I den här föreläsningen ger Anna kunskaper och tips för att optimera ledarskapets olika situationer som samtal, ambassadörskap och förmågan att skapa arbetsglädje.

Cissi Elwin, Chefakademin

Chefen och framtiden !

Cissi är i grunden journalist men har stor kunskap och erfarenhet av ledarskap bl.a. från ICA-kuriren, Svenska Filminstitutet och Chef – Chefakademin. Hon skriver om ledarskap, mångfald och utbildning. Drivs av övertygelsen om att bra ledare förändrar världen och behövs mer än någonsin. Under Chefsdagen ger hon sin syn på vad som är viktigt för ledare nu och i framtiden, kanske även lite aktuell erfarenhet kring företagsfusioner.

Malin Winberg

Moderator

Malin Winberg jobbar som professionell moderator och programledare och har ett stort hjärta för Norrland. 2023 utsågs hon till en av Sveriges populäraste föreläsare och moderatorer 2023 – Topp 100, som utses av eventeffect.se. Hon är i grunden utbildad journalist och med hennes mångåriga erfarenhet av direktsänd underhållning, radiodokumentärer, nyheter och reportage så är Chefsdagens program i trygga händer.