Oliver Lopez, Structsales

Konvertera marknadsföring till försäljning

Framtidens säljare och marknadsförare behöver jobba på ett nytt sätt för att kunna möta kunden, anpassat till den köpresa som kunden tar sig igenom innan ett beslut. I sina föreläsningar berättar Oliver om hur du kan tänka kring modern leadsgenerering, hur du mäter rätt saker i din marknadsföring samt kanske den viktigaste komponenten – hur blir du unik? Oliver är en efterfrågad föreläsare kring frågor i gränslandet mellan försäljning och marknadsföring, vi får även exempel från hans bok ”Skapa värde eller dö”

Katarina Gentzel Sandberg, Gullers Grupp

Strategisk improvisation för effektiv kommunikation.

I en värld där tiden är knapp, målet är rörligt och förutsättningarna ständigt förändras, kan man inte alltid förlita sig på de traditionella planerings- och styrningsverktygen. Framgång beror lika mycket på flexibilitet och förmåga att ta tillfället i akt. Katarina berättar om strategisk improvisation, konsten är att kombinera det planerade med oförutsedda, det strategiska med det kreativa och intuitiva. Hon kopplar samman trender, forskning, musikalisk improvisation och intervjuer med framgångsrika kommunikatörer.

Carolina Ehrlén, Differ

Skapa tillväxt med riktad marknadsföring

Nya, digitala tjänster har skapat en förväntan på att kundupplevelsen ska vara riktad och personlig i alla situationer. Förväntningar sprider sig mellan branscher och individer tar med sig kraven på en relevant kundupplevelse från sina erfarenheter som konsument till sin yrkesroll. Genom att kombinera förståelse för hur man skapar en anpassad och positiv kundupplevelse med insikter om kundbasen och vad som driver lönsamhet kan man åstadkomma riktad marknadsföring som skapar tillväxt.

Jakob Mjöbring, Punkt PR

Morgondagens marknadsföring

Förändringar tar oftast längre tid än vi tror, men blir sedan mer omvälvande än vi kan föreställa oss. Men det finns trender vi kan ana redan nu om hur varumärken och företag ska agera idag för att bli vinnare i morgon. Jakob Mjöbring från Punkt PR har nyfiket arbetat, bloggat och poddat om PR och marknadsföring i två decennier och lovar att sticka ut hakan och utmana våra föreställningar om hur det vi kallar marknadsföring idag kommer att se ut i morgon.

Kaj Török, Max

Vad gör en CRO?

Max har vunnit flera priser för sitt hållbarhetsarbete och en viktig person i detta sammanhang är Kaj Török som har uppdraget Chief Reputation Officer & Chief Sustainability Officer. Kaj har en gedigen erfarenhet från flera verksamheter av varumärkesutveckling kopplat till hållbarhetsarbete som han kommer att förmedla i sin presentation. Hur lyckas man kommunicera att man inte bara är ett hållbart företag utan att Max burgare faktiskt är klimatpositiva?

Marcus Hollerup, Norran / NorrMedia

Är digitaliseringen lokalpressens största hot?

Under väldigt många år har Norran varit den självklara marknadsföringskanalen för de lokala företagen. Men i takt med digitaliseringen, utvecklingen av sociala medier och att vi numera lever våra liv digitalt så ställs det nya krav. Så hur utvecklar man en över 100-år gammal verksamhet för att möta framtidens möjligheter och utmaningar när köpbeteendena förändras.

Ludwig Olofsson, Grit

Var finns era kunder ?

Det är inte lätt att vara marknadschef i dag med det stora utbudet av kommunikationskanaler som finns. Hur ska man nå ut till sina kunder? Ja först måste man förstå var kunderna finns, vilka medier de använder. Ludwig och Grit har hjälpt många kunder att förstå vilka förändringar de behöver göra för att nå just sin målgrupp och delar i föreläsningen med sig av intressanta exempel. Han tar även upp sina tankar kring de generella trenderna i förändringen av mediemixen.

Caroline Thorén, Skellefteå Kommun

Moderator

Caroline är press- och mediestrateg på Skellefteå kommun. Hon har tidigare jobbat som PR-konsult på kommunikationsbyrån Henson och arbetade innan dess som journalist under 15 år, bland annat på Dagens Nyheter, Norran och branschtidningen Medievärlden.

Peter Jonsson, ICA Kvantum Skellefteå

Vår sponsring syftar till att främja lokal tillväxt

Engagemanget måste nå breda grupper, ha en hög kvalité och främst ungdomar. Verksamheten ska ha en god struktur, inge trygghet och utgå från ett hållbart tänkande. Samarbetet ska ge ett ömsesidigt utbyte av värden.”