Heléne Arvidsson-  VD och strategisk rådgivare inom ledarskap och möten. gr8 meetings

Möteskultur- en ledningsstrategisk fråga

Att jobba med mötet som ett strategiskt verktyg för att nå företagets mål & vision är det absolut bästa verktyget en chef och ledare har, enligt Heléne. Hon kommer att dela med sig av konkreta tips & verktyg för hur du både kan driva en kulturell förändring men också i det enskilda mötet.

Heléne är föreläsare, katalysator, processledare och rådgivare som hjälper andra ledare och företag bli mer framgångsrik genom att förbättra möteskulturen då här finns en enorm potential. Helene har under sina 20 år som chef/ledare blivit uppmärksammad för sitt framgångsrika ledarskap och sin förmåga att leverera resultat. 

Läs mer på www.gr8meetings.se

UngHästen, en del av Västerbottensteatern

Vad är det som sker på mötet?

Vi levererar inga färdiga svar, utan genom utbildning med interaktiv teater öppnar vi upp för diskussion, belyser beteenden och möteskulturer, ser gamla problem från en ny vinkel. Deltagarna inspireras att, enskilt och i grupp, själva ta ställning, komma med synpunkter och förslag på lösningar, ett perfekt komplement till dagens möteskultur.
UngHästen har bl.a. tilldelats BRIS-priset, Psykiatripriset i Skellefteå och Surfa Lugnt- priset.

Allt överskott från våra företagsuppdrag går till vår skolverksamhet.

Skratt och allvar för en attraktiv arbetsplats!
Läs mer på: http://vasterbottensteatern.se/unghasten/foretag/

Anna Ricknell, Ricknells Retorik- topp 100 populäraste förläsaren i Sverige.

Härskarteknikerna som bromsar mötet

Har du varit med om att mötesmedlemmar kommer för sent, inte är förbereda eller går i förväg? Eller fått höra: ”Det går aldrig, det har vi redan testat!” när du ger ett förslag på mötet. Eller kanske gett ett förslag men inte fått gehör för att senare höra att en annan på mötet stjäl din idé och den får gensvar? Ja, härskarna finns överallt och många gånger tänker man sig inte ens för hur vi uttrycker oss men om vi synliggör dem så kommer mötena att bli väldigt mycket bättre och effektiva.

Idag kommer föreläsaren Anna Ricknell att prata om vikten av rätt kroppsspråk, rätt attityd och hur härskartekniker kan bromsa möten. Denna interaktiva föreläsning görs i samarbete med Unghästen.

Läs mer på: www.ricknellsretorik.se

Claes Schmidt, inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef

Normer och värderingar i möten mellan människor

”Från Man till Människa” – en underhållande och interaktiv föreläsning om de normer och värderingar som styr vårt liv och hindrar oss från att tänka logiskt. Det handlar inte om trans, det handlar om varför du tycker det är konstigt att människor är olika. Föreläsningen är en blandning av humor och allvar, fakta och fiktion, inspiration och erfarenhet med det primära syftet att uppdatera och bredda vårt sätt att tänka. Och att våga reflektera över sig själv och andra, utan att döma. I bästa fall blir du medveten om dina fördomar – i sämsta fall har du bara flyttat dina egna gränser ett par snäpp framåt. I båda fallen har du haft väldigt roligt!

Föreläsare: Claes Schmidt, inspiratör, entreprenör och f.d. marknadschef blev känd som ”Sara Lund” över hela landet när han ”kom ut” som transvestit 2003. Claes föreläser alltid som ”Sara”. Dels för att han är transvestit, men också för att det utmanar åhörarens sätt att tänka.

Läs mer på www.saralund.se

Micke Darnell – Micke är Sveriges Mötesevangelist nr 1!

Moderator

Micke har arbetat med möten ur olika perspektiv i över 30 år så därför är vi på Dagar i Norr glada över att vi har skapat denna dag tillsammans med honom. Micke och hans företag, gr8 meetings, har arrangerat Möteskulturdagen i Stockholm, Malmö & Göteborg i 12 år.  Han är idag den mest bokade föreläsaren inom möteskultur. Micke har jobbat som moderator sedan mitten av 80-talet och nu är han moderator under Möteskulturdagen i Norr. Med Mickes kunskap kring hur ett bra möte skapas, säkerställer han att syfte och mål uppnås. Han skapar energi i mellanrummen, ser till att allt hänger ihop och att det blir tydligt och underhållande för deltagarna.

Kundcase- Micke Darmell tillsammans med företag X kommer att presentera hur de har jobbat med den interna möteskommunikationen och dess kultur.