Carina Dahllöf – Vd Silf Competence

Moderator

Carina har en stor erfarenhet av ”Supply Chain” frågor och kommer säkert att ta oss igenom dagen med en effektiv logistik. Hon är bra på att lyfta fram föreläsarnas kunskaper med utvecklande frågor. Carina inleder med att berätta om Silfs undersökning kring trenderna inom inköp- och logistikområdet.

Lars-Johan Åge, Ekonomie doktor, Handelshögskolan Stockholm

Konsten att komma överens

I föreläsningen får du nycklar för framgångsrik kommunikation och förhandling – för att nå dina mål och bästa möjliga resultat. Det handlar om att nå fram till andra människor och förändra beteenden och viktigast av allt se till att alla känner sig nöjda efteråt. Lars-Johan är författare till boken ”Konsten att göra affärer” och listad i Dagens Industri som en av Sveriges populäraste föreläsare.

Kasper Huuska, Head of Sourcing, Boliden Mines

Kompetens- och teknikutveckling inom Inköp

Kan kombinationen av högre kompetens och avancerad teknik vara det som visar hur en inköpsorganisation kan skapa värde för företaget? Kasper berättar om den kompetens- och teknikutveckling som driver Bolidens inköp och hur det påverkar framtida medarbetare och leverantörer. Boliden driver kontinuerlig förbättring inom ”New Boliden Way” och den globala inköpsorganisationen utvecklas ständigt.

Hewan Temesghen, Generalsekreterare, Fairtrade Sverige

Fairtrade är mera än kaffe och bananer!

I dagens arbete med inköp/upphandling får etikfrågor och miljöaspekter allt större betydelse. Fairtrade är en oberoende certifiering med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors inflytande och handlingskraft med syfte att skapa förändring och utveckling. Hewan berättar hur ni kan stärka ert varumärke genom att bidra till mera handel på schyssta villkor.

Daniel Granlund, Upphandlare, Luleå Kommun

Ökad flexibilitet med Dynamiskt inköpssystem

Med dynamiskt inköpssystem menas en mer öppen och flexibel form av ramavtal, som bättre kan hantera förändrade förutsättningar under avtalstiden. Luleå Kommun är en av de första som använder denna modell och Daniel berättar mera om hur systemet fungerar och vilka erfarenheter man har hitintills. Denna typ av kontinuerligt annonserad upphandling ger nya möjligheter för leverantörerna.

Anders Kron, Managementkonsult/partner, Convendor AB

En inköpsorganisation utan ”glapp”

Att arbeta med kategoristyrning i en traditionell organisation kan göra att det skapas glapp som ökar risken för att ingen tar ansar och visst kan falla mellan stolarna. I föreläsningen behandlas hur vi kan arbeta tvärorganisatoriskt i en hierarkisk dimension. Anders arbetar som rådgivare, föreläsare och utbildare samt har skrivit flera böcker, whitepapers, rapporter och artiklar inom området.

Johan Ignell, Business Development Manager, Scandinavian Shipping & Logistics AB

Tågtransporter Kina – Europa, hur påverkar det er?

Under 2013 introducerade Kinas president Xi Jinping, Belt and Road Initiativet, vilket är ett enormt infrastrukturprojekt som sträcker sig långt utanför Kinas gränser. En deleffekt av detta initiativ är att vi nu har möjlighet att transportera varor till/från Kina med hjälp av tågtransport. Johan har flera års erfarenhet av tågtransporter mellan Kina och Europa och har under två års tid även bott i Kina.