Sofia Lundberg

Moderator

Rektor, Handelshögskolan Umeå Universitet
Sofia kommer att leda oss igenom dagens aktiviteter och lyfta föreläsarna med initierade frågor. Med sin akademibakgrund kommer hon att bidra till optimal kunskapsöverföring under dagen.

Lena Sellgren, Chefsekonom, Business Sweden

Politiken stoppar inte världsekonomin

Lena kommer att bjuda på en makroekonomisk analys, där vi får en överblick av den ekonomiska situationen och utvecklingen i världen och vilka risker och andra faktorer som kommer att påverka Sverige och de svenska företagen framöver. Lena arbetar nu som chefsekonom på Business Sweden och har omfattande erfarenhet från bl.a. Nordea, Konjunkturinstitutet och Finansdepartementet.

Patrik Wincent, Fondberg & Wincent

”Den digitala elefanten i rummet”

På mycket kort tid har den smarta telefonen, paddan och den bärbara datorn blivit verktyg i allas händer. Men parallellt med framväxten av nya digitala lockelser känner sig allt fler snärjda i elektronikens nät. De digitala verktygen påverkar givetvis även ekonomens arbetsmiljö på olika sätt. Patrik är författare, föreläsare och expert inom området digital stress och skärmmissbruk, men även känd som programledare i Lyxfällan.

Leila Karchaoui, Föreläsare, affärsutvecklare och brobyggare

Öka lönsamheten med hållbart ledarskap

Du som ekonom/ledare har en viktig roll att spela i en snabbt föränderlig och digitaliserad värld. Genom att vara nyfiken, ligga ett steg framför, tänka utanför boxen och ställa tydliga krav kan du öka lönsamheten, den humanitära hållbarheten och produktiviteten. Leila ger er konkreta tips på hur du kan ta din roll ett steg längre – mer tid, mer energi och mera nytta för hela verksamheten.

Samuel Lundqvist, CFO, Skellefteå Kommun

Hur bygger vi hållbarhet över tid ?

Samuel kommer att prata om utmaningen att gå ifrån en ganska ”sovande kommun” till en kommun som just nu är en av de kommuner som investerar mest per invånare i hela Sverige och som dagligen uppvaktas av företag och organisationer som vill etablera sig här. Hur klarar kommunen av denna omställning? Vilka utmaningar och möjligheter finns kopplat till ekonomi och finans ?

Mats-Olov Eriksson, King & Jonas Berglund, Sherpas

Kan alla vara CFO i framtiden ?

Mats-Olov och Jonas kommer att ge oss en inblick till den transparanta organisationen och varför framtidens spridning av ekonomisk information och data kan göra alla till CFOs.
Mats-Olov är idag Director Finance Data Architecture på King (Skaparna av Candy Crush!) och anlitad av Gartner som föreläsare. Jonas Beglund är Informationsarkitekt och delägare på Sherpas Group AB.