Thomas Ek, Thomas Ek Consulting

Entreprenörsresan bakom OBH Nordica

Tillsammans med sin bror Peter, byggde Thomas Ek ett av Sveriges mest framgångsrika varumärken. Utifrån innovation och design tillsammans med mod, snabbhet och kraftfull marknadsföring utmanade de alla multiinternationella aktörer på sitt eget sätt. Med stort engagemang, mycket humor och med tydliga exempel delar Thomas med sig av sina erfarenheter och utmaningar under 32 års verksamhet.

Caroline Häggström, VD, Vattenfall Kundservice Nordic

From Employees to Champions

Att utveckla en organisation handlar i stor utsträckning om att utveckla dina medarbetare och att motivera dem till att ta initiativ som i sin tur utvecklar och stärker din affär. Hur identifierar man behoven och hur föder man det engagemang som krävs för att skapa en rörelse och uppnå magi? Nyckeln är ditt ledarskap och Caroline slår ett slag för det värdebaserade ledarskapet. Hon har stor erfarenhet av att utveckla internationella affärer och berättar lättsamt om sina personliga erfarenheter och lärdomar som hon tror att andra affärsutvecklare kan ha värde av.

Lars-Eric Aaro, Senior Advisor, ÅF/ Styr ordf MOBILARIS GROUP

Affärsutveckling för att korta säljprocesser

Lars-Eric har stor erfarenhet av verksamhetsutveckling från bl.a. ledande befattningar inom Boliden, LKAB och senaste åren som försäljningsdirektör vid ÅF-koncernen. I sitt föredrag tar Lars-Eric upp intressanta exempel och erfarenheter kring affärsutveckling från de tunga industriföretagen, global teknikförsäljning i ÅF till de software-bolag där han idag verkar som styrelseordförande och delägare. Han ger sin syn på vad som krävs för att få fart på försäljning

Carolina Salazar, CEO, Design Thinking Institute

10 Trends in an Innovative world

Carolina is the founder of Design Thinking Institute, with an impressive list of Fortune 500 clients. Caro’s patented innovation practices result in products that help customers get a better ”job”; designing company culture where people love to work. Providing a concrete framework to define, conceptualize and start designing the culture of your team or organization from the Disruptive Innovation.

Rapporter kring företagens behov för att kunna utvecklas.

Vi får ta del av resultaten från tre undersökningar som på olika sätt studerat vilka frågor som är centrala för att företag i vår region ska ha möjlighet att utvecklas på ett bra sätt. Vad är det som gör att vissa lyckas bättre än andra ?

Åsa Tjärnberg, VD,
IUC

Framtidens industri

Pär Dunder, VD,
Affärsliv w3

Analys för tillväxt

Erika Hjukström, Huvudprojektledare Möjligheternas Region, Storumans Kommun

Möjligheternas Region

Senaste nytt från intressanta projekt i regionen.

Representanter för några av de viktigaste utvecklingsprojekten i regionen berättar vad som händer i deras verksamhet, nuläge och framtid. Bland annat kommer:

Gusten Granström, CEO,
Norrbottniabanan AB

Micael Almenäs, CEO,
Rail Test Nordic

Peter Hedman,
Projektledare, North Sweden Cleantech

Camilla Wagner, Klara K AB

Moderator

Camilla Wagner, prisbelönad ekonomijournalist och författare, är en flitigt anlitad moderator och föreläsare. Hon har sin bakgrund som redaktör på Veckans Affärer och är idag konsult, krönikör samt VD för Klara K. 2015 gjorde hon också en uppmärksammad programserie för P1, Kvinnorna och Pengarna. Camilla uppskattas för sin förmåga att konkretisera komplexa frågor och göra dem begripliga för publiken.

 

Samarbetspartners

Business Development Day genomförs i samarbete med dessa företag